کالاهای ممنوعه در حمل‌ونقل بین‌المللی | قوانین و مقررات مهم

کالای خطرناک

کالاهای ممنوعه در حمل‌ونقل بین‌المللی | قوانین و مقررات مهم

حمل‌ونقل بین‌المللی کالاها یکی از حساس‌ترین بخش‌های تجارت جهانی است که نیازمند رعایت قوانین و مقررات خاصی می‌باشد. یکی از این موارد، شناخت و آگاهی از کالاهای ممنوعه است که نمی‌توان آنها را از طریق حمل‌ونقل هوایی، دریایی یا زمینی به مقاصد بین‌المللی ارسال کرد. این قوانین به‌طور خاص برای حفظ امنیت عمومی، محیط‌زیست، و بهداشت جهانی تدوین شده‌اند.

فهرست کالاهای ممنوعه:

  1. مواد مخدر و داروهای غیرمجاز: حمل هر گونه مواد مخدر، داروهای غیرمجاز، و مواد روانگردان در سطح بین‌المللی کاملاً ممنوع است. این قوانین به منظور جلوگیری از سوءاستفاده و توزیع غیرقانونی مواد مضر به اجرا درآمده‌اند.

  2. مواد آتش‌زا و انفجاری: اقلامی مانند مواد آتش‌زا، مواد منفجره، و هر نوع کالاهایی که قابلیت ایجاد انفجار یا حریق دارند، جزو کالاهای ممنوعه محسوب می‌شوند. ارسال این نوع کالاها می‌تواند خطرات جدی برای امنیت پروازها و حمل‌ونقل دریایی و زمینی ایجاد کند.

  3. مواد شیمیایی و سمی: حمل مواد شیمیایی خطرناک، مواد سمی، و سایر موادی که برای محیط‌زیست یا سلامتی انسان‌ها تهدیدی به‌شمار می‌آیند، به شدت محدود و ممنوع است. این مواد می‌توانند به راحتی به انسان‌ها و محیط‌زیست آسیب برسانند.

  4. کالاهای تقلبی و غیرقانونی: ارسال کالاهای تقلبی و جعلی، از جمله داروهای تقلبی، محصولات برندهای غیرمجاز و سایر کالاهای غیرقانونی، بر اساس قوانین بین‌المللی ممنوع است. این اقدامات به منظور حفاظت از حقوق مصرف‌کنندگان و تولیدکنندگان قانونی انجام می‌شود.

  5. سلاح‌ها و تجهیزات نظامی: هر گونه سلاح گرم، تجهیزات نظامی، و اقلام مرتبط با نظامی‌گری جزو کالاهای ممنوعه در حمل‌ونقل بین‌المللی هستند. این قوانین به منظور جلوگیری از تجارت غیرقانونی اسلحه و حفظ امنیت جهانی وضع شده‌اند.

اهمیت رعایت قوانین کالاهای ممنوعه: رعایت قوانین مربوط به کالاهای ممنوعه در حمل‌ونقل بین‌المللی از اهمیت بسیاری برخوردار است. ارسال کالاهای ممنوعه می‌تواند به توقیف محموله، جریمه‌های سنگین، و حتی تعقیب قانونی منجر شود. همچنین، عدم رعایت این قوانین ممکن است به اعتبار شرکت‌های حمل‌ونقل و صادرکنندگان آسیب برساند و باعث ایجاد مشکلات جدی در تجارت بین‌المللی گردد.

بارهای ممنوعه در فریت بار مسافری :  حراست و گمرک فرودگاه های کلیه کشورها موظف هستند از ورود و خروج برخی از کالاهای پرخطر، گران بها و خاص به کشور به منظور تامین امنیت و سلامتی افراد جامعه جلوگیری به عمل آورند. برخی از کالاها نشانه تمدن و آثار باستانی یک کشور محسوب می شود و به طور کلی می توان سرمایه یک کشور دانست که برخی از افراد سود جو برای فروش آن کالا قصد فریت به کشور های دیگر دارند، که که خود این موضوع جرم تلقی می شود.

شرکت ایمن کارگو با توجه به داشتن مجوز از سازمان حمل هوایی و دارا بودن دفتر فعال در گمرک فرودگاه امام خمینی (ره) جزء شرکت های معتبر حمل هوایی می باشد. افراد می توانند با اعتماد کامل فریت کالای مجاز خود را به این شرکت بسپارند و در کشور و مقصد مورد نظر تحویل بگیرند.

کدام بارها در فریت بار مسافری ممنوع است ؟

فریت بار مسافری در همه جای دنیا با محدودیت های گمرکی و حراستی مواجه می باشد. همانطور که مطلع هستید خروج کالای غیر مجاز به صورت فریت بار در گمرک هر فرودگاه ممنوع می باشد، از این رو گمرک هر کشوری محدودیت و مقراراتی را برای خروج بار مسافری مشخص کرده است که باید اجرا گردد. در ادامه مقاله به صورت جداگانه کالاهای غیر مجاز و ممنوعه فریت بار در گمرک را توضیح داده وبه نام کالاهای ممنوعه اشاره ای خواهیم داشت.

از نظر گمرک فرودگاه کدام کالاها برای فریت بار غیر مجاز است ؟

فریت بعضی از کالاها که جنبه تجاری و ارزش خاص از نظر گمرکی دارد به تمامی کشورها ممنوع می باشد. برای کسب اطلاعات کامل تر لیستی از کالاهای غیرمجاز و ممنوعه از نظر گمرک را آورده ایم که به عبارت زیر است.

  • عتیقه و آثار هنری اصیل ایرانی
  • طلا، نقره و زیورآلات بیش از 150 گرم
  • سنگ های قیمتی بیش از مصرف شخصی
  • اسلحه و مهمات بدون مجوز حمل
  • فرش و قالیچه های دستبافت بیش از 12 متر
  • مواد مخدر و مشروبات الکلی
  • انواع ارز خارجی بیش از حد مجاز
  • اوراق مینیاتوری و خطی
  • کتاب ها خطی و چاپ سنگی
  • هر نوع میراث فرهنگی بدون مجوز از سازمان

شاید برخی از موارد ممنوعه در لیست فوق وجود نداشته باشد برای آگاهی کامل تر با کارشناسان شرکت حمل هوایی ایمن بار تماس گرفته و بطور کامل سوالات خود در مورد کالاهای غیر مجاز را مطرح کرده و پاسخ خود را دریافت نمایید. این شرکت در گمرک فرودگاه امام خمینی (ره) دفتر فعال داشته و همه روزه به جز روز های تعطیل در خدمت مشریان محترم خود خواهد بود.

کلیه کالاهای غیر مجاز در ارسال بار هوایی

در حمل هوایی بار محدودیت بیشتری به چشم می خورد به طوری که فریت محموله های نظیر مواد آتش زا و مواد اسیدی، در حمل هوایی سبب ایجاد حادثه و به خطر افتادن جان افراد می گردد. بر اساس قوانین و مقررات بین المللی که جهت فریت بار تنظیم و تعین شده است، حمل هوایی محموله های خطرناک شناخته شده، ممنوع اعلام گردیده است. در این میان بسیاری از شرکت ها هستند که در کار واردات این گونه محصولات می باشند که بهتر است صفحه “فریت بار کالاهای خطر ناک” در سایت ایمن کارگو را مطالعه کنند و اطلاعات کامل را به دست آورند.

منتها برخی از کالاها به عنوان وسایل شخصی یا لوازم منزل توسط خود فرد مسافر حمل می شود. در این مواقع در زمان بازرسی اگر وسایل ممنوعه کشف گردد مسافر محترم به دردسر افتاده و به دلیل جرمی که صورت گرفته است و این امر پیگیری قانونی در پی خواهد داشت. برای آگاهی بیشتر نام برخی از کالاهای غیر مجاز جهت فریت بار را آورده ایم، که به شرح زیر است.

  • اسلحه و مهمات بدون مجوز حمل هوایی
  • انواع اسپری ها، ادکلن های بیشتر از 200 سی سی
  • انواع باتری مانند قلمی، لیتیومی، باتری موبایل و…
  • هر گونه شامپو، ابلیمو، آبغوره، شیره و روغن
  • الکل، سرکه و ترشیجات
  • لوازم آرایشی اشتغال زا و یا خورنده نظیر لاک، رنگ مو و…
  • آهنربای قوی
  • اسباب بازی یا وسایل الکترونیکی که صدا تولید می کنند
  • کپسول گاز، کبریت، فندک و انواع مواد اشتغال زا

به طور کلی تمامی اقلام و کالاهایی که باعث به خطر افتادن جان افراد و خود هواپیما می گردد در حمل هوایی یا فریت بار به تمامی کشورها ممنوع می باشد.

بازرگانان و مسافرانی که قصد سفر یا فریت کالا یا لوازم شخصی خود را به کشورهای مختلف جهان را دارند باید از کلیه لوازم غیرمجاز و ممنوعه در فریت بار آگاهی داشته باشند تا چمدان حاوی وسایل ممنوعه را تحویل گمرک نداده و دچار چالش و دردسر نگردند.

معمولا خروج کلیه لوازم آتش زا و پرخطر نظیر اسحله و مهمات، کپسول گاز، انواع اسپری، ادکلن، فندک و…. از طریق گمرک فرودگاه امام خمینی (ره) غیر مجاز می باشد. اگر در بازرسی ها گمرکی محموله ای خطرناکی شامل لیست بالا کشف گردد سبب لغو پرواز و پیگیری قانونی به همراه خواهد داشت. سایت ایمن کارگو تمامی اطلاعات لازم درباره کالاهای غیر مجاز را در خدمت مشتریان خود قرار می دهد.

پیام بگذارید

I accept the Privacy Policy

کلیه حقوق مادی و معنوی این وب‌سایت متعلق به شرکت الوکارگو می‌باشد. © 2024.

×
واتساپ
تلگرام
اینستاگرام
تماس صوتی
پیامک
پشتیبانی 7/24